Pusztaprogram és pusztaolimpia ebéddel és vacsorával

Ebben a programban a résztvevők megismerkedhetnek a hagyományos népi játékokkal egy csapatverseny keretein belül. Vállalatok, diákok, baráti társaságok, egyesületek részére kiváló lehetőség, hogy jobban megismerhessék egymást.

A Vendégeket a lovastanyára délelőtt 11 órakor várjuk, ahol pálinkával fogadjuk oket, majd megízlelhetik a kemencében sült tejfölös lángost. Ehhez toroköblítőnek fehérbort és szódavizet kínálunk.

Ezután egy nosztalgikus lovaskocsikázás közben megismerkedhetnek a változatos és csodálatos tájjal.

Ezt követően különféle kézműves bemutatókat láthatnak (patkoló kovács, szőnyegszövő, hímző, fazekas, stb.), miközben a pincében fehérbort és tepertős pogácsát kínálunk.

Egy rövid séta után a parasztudvarban megtekinthetik a tájházat, valamint az őshonos magyar háziállatokat (szürke marha, mangalica, racka, magyar félvér ló, szamár, stb.)

Mindezek után hódolhatnak a gasztronómiai örömöknek, egy igazi kiskun ételekbol álló ebédre invitáljuk a kedves Vendégeket, miközben citerazenekarunk gondoskodik a vidám hangulatról.
Ajánlott menüsor (ha másféle menüsort szeretnének választani, a programár a választott ételsor árának függvényében változik):

Ebéd után legügyesebb csikósaink megmutatják milyen tökéletes összhangra képes ló és lovasa. Természetesen Vendégeink maguk is kipróbálhatják a lovaglást.

A csikósbemutatót követően a kialakított csapatok (minimum 6 fo/csapat) részvételével elindul az izgalmas csapatverseny.

Ha az idojárás megengedi, a játékokat szabad téren rendezzük a következo versenyszámokban: talicskatolás, rönkhajítás, patkó-tartás, pányvavetés, gyertyaütés karikás ostorral, patkódobás, petrencerúd-tartás, kötélhúzás.

Rossz ido esetén a játékokat az étteremben tartjuk a felsorolt játékokkal: borivás, piteevés, szögelés, kancsó-tartás, pányvavetés, célba dobás, szkander, kvíz

A versenyben kiéhezett játékosokat boséges vacsora várja. Ajánlott menüsor (ha másféle menüsort szeretnének választani, a programár a választott ételsor árának függvényében változik):

Vacsora után kihirdetjük a pusztaolimpia végeredményét.

Fakultatív programlehetőségként vendégeink folklór bemutatót is láthatnak, majd megtanulhatják a csárdás alaplépéseit.

Programáraink megtalálhatók letölthető árlistánkon