Csikós lakodalom ünnepi vacsorával

Ebben a programunkban a vendégek részesei lehetnek egy valódi pusztai lakodalomnak a leánykéréstől kezdve a lakodalmi vigasságig.

A csoportot 14:00-re várjuk pálinkával, amit a hideg parasztételekbol (füstölt kolbász, sonka, szalonna, sajt, zöldségek, stb.) és kukoricalepénybol álló ebéd követ. Ehhez toroköblítőnek fehér- és vörösbort kínálunk

Ebéd után részesei lehetnek két pusztai legény versengésének a falu legtakarosabb leányának kezéért. Ebben megmutatják, milyen ügyesen bánnak karikás ostorukkal, valamint lovaikkal. A leány kegyeit természetesen a legügyesebb nyeri el, majd a kedves Vendégeket a vidám násznép meghívja a lakodalmi mulatságra.

Mindenek előtt lovas kocsikkal meglátogatják a vőlegény háza népét, akik egytől egyig szorgos kézműves mesterek. Miközben a vőlegényt elbúcsúztatják barátai, a torkot kis fehérborral lehet leöblíteni.

Ezután a lakodalmi menet a lányos házhoz tart, ahol a leány elbúcsúztatása után a puszta bírája összeadja az ifjú párt.

Eztán már nincs más hátra, mint a virtuóz citerazenével, a népi tánccal és a vidám játékokkal kísért lakodalmi vigadalom ahol a bőséges ételek, tüzes borok bevezetik a kedves Vendégeket a kiskun gasztronómiába.

A mulatság végén mindenki felkérheti egy táncra az újdonsült asszonyt, majd egy közös tánccal ér véget a mulatság.

Programáraink megtalálhatók letölthető árlistánkon