Hajókirándulás Révbérre

Speciális adottság, hogy a Révbéri Lovascentrumot közvetlenül vízi úton, a Dunán is meg lehet közelíteni. A hajóból egyenesen a lovaskocsikra felszálló Vendégeknek utánozhatatlan hangulatban lehet részük.

A Duna Európa második legnagyobb folyója a Volga után. Németországban, a Fekete-erdoben ered, a Fekete-tengerbe ömlik. Hossza 2.850 kilométer és 10 országon halad keresztül. A Duna mind az aktív, mind a passzív kikapcsolódás egyik kedvelt helyszíne. A folyó minden szakaszán személyszállító hajók sokasága várja a turistákat. A folyó menti városok, valamint az itt épült számtalan idegenforgalmi létesítmény érdekes attrakcióknak számítanak az idelátogató turisták számára.

A solti személyhajó-kikötő 2003-ban került átadásra, ez idő óta számos hajót fogadott már a kisebb kirándulóhajóktól kezdve a nagy folyami szállodahajókig. Ezzel a település, valamint közvetetten a kistérség olyan lehetoséget kapott, amellyel jelentos mértékben erosítheto a nemzetközi, valamint reményeink szerint a belföldi turizmus is.

Szárnyashajókirándulás Budapestről Révbérre

A budapesti Vigadó téri hajóállomáson várakozó szárnyashajó 9:00 órakor indul el Soltra.

A solti kikötőben a hajóból kiszálló Vendégeinket már várják a lovas kocsik , amelyekkel megkezdődhet a nosztalgikus utazás a lovascentrumba. A látványosságokban gazdag tanyán bepillanthatnak a kiskun emberek mindennapi életébe, kultúrájába. A pálinkás üdvözlés után kemencében sült tejfölös lángos és fehérbor várja az érkezoket. A kézművesek műhelyeit látogatva, zamatos fehérbort kortyolgatva és tepertős pogácsát ropogtatva felelevenedik a középkori vásárterek hangulata, a kiskun parasztház udvarán pedig újra felfedezhetik az ősi magyar háziállatokat (szürke marha, mangalica, racka, stb.).

Mindeközben ne feledkezzünk meg a korgó gyomorról sem, hiszen a megfáradt Utazó a csodálatos magyar konyha remekeivel csillapíthatja étvágyát, no meg tüzes borokkal szomját. A jó ebédhez fülbemászó citerazene kíséretében szól a nóta. Ajánlott menüsor (ha másféle menüsort szeretnének választani, a programár a választott ételsor árának függvényében változik):

Ebéd után legügyesebb csikósaink megmutatják milyen tökéletes összhangra képes ló és lovasa. Természetesen Vendégeink maguk is kipróbálhatják a lovaglást.

Végezetül Látogatóink lovas kocsikkal utaznak vissza a várakozó hajóhoz.

A hajó várható visszaérkezési ideje Budapestre kb. 17:00 óra.

A program rendelése jelenkeg MAHART Tours irodáján keresztül lehetséges.

Árak, részletek, időpontok itt találhatók

Szárnyashajókirándulás video: